Minimalistische sculptuur 'Intimacy', kunstenaar Rembrandt Jordan

Openingsavond nr.16 / Vernissage tentoonstelling “Molting Molds”

 

De galerie breidt uit! Naast de huidige winkel en galerie open ik in het aangrenzende pand op nr.16 een nieuwe expositieruimte en atelier.

Dit nieuwe pand heeft een prachtige hoge ruimte om mijn sculpturen en objecten tentoon te stellen. Bovendien biedt het ook plaats als werkruimte.

Ik nodig u van harte uit om dit nieuwe gedeelte, samen met de kunstwerken van de tentoonstelling “Molting Molds” te komen ontdekken!

U bent welkom op de openingsavond op vrijdag 26 oktober vanaf 18u. Classical Party Music zorgt voor de sfeervolle muzikale omkadering. Samen met een glaasje bubbels van Cideris hoop ik u te mogen ontvangen op deze bijzondere avond!

 

Over “Molting Molds”

Het uitgangspunt van deze tentoonstelling is een verzameling mallen, gietvormen, prototypes en modellen. Als bijproduct van het artistieke proces, zijn ze opgeborgen nadat ze hun rol in functie van het kunstwerk hebben vervuld. Nadien nooit bewerkt of getoond, zijn ze jarenlang in hun originele vorm bewaard gebleven. Opgeborgen als in een sarcofaag.

Nu, herontdekt in de context van de tentoonstelling, ondergaan deze stukken een metamorfose en worden op een nieuwe manier geïnterpreteerd. Ze ‘vervellen’ van hun oorspronkelijke functie en doel naar een nieuwe staat als autonoom beeldend werk.

De interactie die ontstaat tussen de werken onderling, brengt een spel van contrasterende vormen tot uiting: hol-bol, leeg-vol, positief en negatief. Als yin en yang ligt de focus niet enkel op de tegenstelling, maar op de complementaire elementen die elkaar in evenwicht brengen. Een dualiteit die als een rode draad doorheen het oeuvre van Rembrandt Jordan loopt.

Naast ‘molting molds’ krijgt u ook gekende werken en objecten te zien uit de Square reeks, zoals “Battle of the floating rings“, “Endless Line” en “Red Square“. Gepresenteerd op een ongeziene, verrassende manier gaan ze in dialoog met de nieuwe ruimte en de toeschouwer.

 

Praktische info

De tentoonstelling loopt tot eind januari 2019 en is te bezoeken in de galerij (Wijngaardstraat 16-18, 2000 Antwerpen)  op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 18u. Tijdens de eindejaarsperiode zijn er aangepaste openingsuren, kijk voor de juiste data en uren op de website.