Three Women’s Paintings

U bent van harte welkom op de opening van ‘Three Women’s Paintings’ op vrijdag 1 december vanaf 19u in de galerij.

 

De tentoonstelling brengt het werk van 3 vrouwelijke kunstenaars: Charlotte Voncken, Maartje Smeyers en Valerie Claessens. Ze studeerden samen schilderkunst in de klas van Fred Bervoets aan de Koninklijke Academie van Antwerpen. Nu, 10 jaar later, presenteren zij op uitnodiging van Rembrandt Jordan, voor de eerst keer hun werk samen.

THREE WOMEN’S PAINTINGS

Rembrandt Jordan invites

Charlotte Voncken │Maartje Smeyers │Valerie Claessens

02.12.2017  -13.01.2018

opening: 1.12.2017 vanaf 19u

 

Geïnspireerd door het wezen van de vrouw, streeft Charlotte Voncken (NL, °1981) ernaar deze in haar heelheid weer te geven in haar schilderijen en tekeningen. Hoewel zij op de schoonheid is gericht, blijft de onderliggende kracht van de afgebeelde vrouwen de boventoon voeren en worden we meegenomen in haar gevoelswereld.

 

Voor Maartje Smeyers (BE, °1983) is schilderen als een reis naar binnen, naar de vrijheid die ze kende als kind. Een constant gevecht tussen loyaliteit naar oude patronen en de angst voor volledige vrijheid uit zich in haar schilderijen. De Middeleeuwse schilders, de expressionisten, het theater en de schoonheid van de natuur vormen een  bron van inspiratie.

 

Expressief en toch ingetogen, dit is typerend voor de werken van Valerie Claessens (BE, °1983). Zij presenteert voor deze tentoonstelling oa. 3 schilderijen die een andere staat van zijnverbeelden. Een sensueel naakt, het lichaam in totale ontspanning en het zorgende vrouwenlichaam.  Het vinden van een balans tussen deze verschillende  zijnswijzen vormt vandaag de uitdaging in haar werk.

 

De tentoonstelling is te bezoeken van 2 december 2017 tot zaterdag 13 januari 2018 op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 tot 18u. Tijdens de kerstvakantie zijn er aangepaste openingsuren, kijk voor de juiste data en uren op de website.